Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A vörösterror áldozatai között egyetlenegy rabbit sem találu
  2016-02-09 13:39:29, kedd
 
  A vörösterror áldozatai között egyetlenegy rabbit sem találunk valahogyan

2016. február 09. 11:12
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

,,Mondd el fiaidnak" - hirdetik a zsidó családokban, iskolákban, lapokban állandóan. Arról, hogy miket is mondjanak el, mondhatnók, most ne foglalkozzunk, inkább azzal, mi miért nem mondjuk el mindazt, ami velünk, magyarokkal csak az elmúlt században történt. Azonban mégiscsak érdemes odafigyelnünk arra, mit mondanak el megsárgult újságjaik.
Magyar Menedék - Ősmagyar

Az Egyenlőség című zsidó sajtóorgánum 1919. április 12-ei számában jelent meg a mellékelt lapkivágás. Ahogyan akkor mondták, a ,,proletár részvénytársaság" tombolása idején. Igencsak beszédes szöveg. Hirschler Ignác nyilván nem volt egyedül a vele történtekkel, miként Munkácsi Bernát és Ostern Salamon Pál sem felvitt sorsukkal.



Azonban minő érdekesség, a vörösterror áldozatai között egyetlenegy rabbit sem találunk valahogyan - miként amúgy egyetlenegy protestáns lelkészt sem -, de katolikus papokat annál inkább. Meszlényi Antal kanonok, egyháztörténész könyve (Keresztény magyarságunk küldetésében, 1943) szerint tizenegy atya lett a százharminchárom napos terror áldozata: Csincsák János, Hornyik Károly, Kósa József, Kucsera Ferenc, Nagy Jenő, Sarlós János, Szemelliker Antal, Trubinyi János, Vajay László, Vermes Gyula és Wohlmuth Ferenc. S ki tudja, hány papot kínoztak meg s tettek hátralévő életükre munkaképtelenekké!

Például Foltin János plébános kálváriájáról a saját visszaemlékezései alapján Meszlényi így írt említett művében:

,,Amikor az öreg plébános a Markóban megpillantotta leendő szálláshelyét, a 9-es számú cellát, ahol még három betörő szorongott, piszkos, összeszennyezett szalmazsákjára tekintve így sóhajtott fel: Istenem, hát ezt kellett megérnem! Takarója, mint említi, rongydarab volt, ebédje pedig repceolajjal készített levesből, dohos fekete kásából állott, s ehhez járult napi 24 deka kenyér. Tekintet nélkül betegségére, vele éppúgy söpörgettek és súroltattak, mint a többiekkel. Mindez teljesen aláásta egészségét, úgyannyira, hogy már június 24-én a Gyűjtőfogház kórházába kellett szállítani. Ez némi könnyebbséget hozott, s vigasztalhatta az a tudat, hogy olyan előkelő fogolytársak közt lehet, mint Mikes, Szurmay Sándor tábornok, Gulácsy István alispán stb. Legjobban a Parlament pincéjétől félt s lehetett is oka, hisz itt az állapotok és kínzások hajmeresztőek voltak. A terroristák állandóan lövöldöztek, a vallatásokat és kínzásokat éjszaka idején végezték s az alagsor valóságos kínzókamrává és siralomházzá változott. Az éhség és piszok, az izgalom és rettegés oly méreteket öltött, hogy nem egy fogoly eszét vesztette."

Meszlényi krónikájából szinte hihetetlen, ámde mégis valóságos történetek egész sora bontakozik ki arról, hogyan bántak a papokkal a kommunista terroristák. Álljon itt jellemzésül még egy jellegzetes példa, Czapáry László tósokberéndi cisztercita atya esete:

,,Egyik tanítónője, Titkos Vera jelenti fel a veszprémi vésztörvényszéknél azon a címen, hogy a hitközségi alakuló gyűlésen az iskolai hitoktatás meghagyását és javadalma biztosítását merte kérni. Erre az érte küldött terroristák április 30-án éjszaka idején felverik álmából s csak annyi időt engednek, hogy magára ölthesse szerzetesi reverendáját s a legaljasabb szitkok kíséretében Veszprémbe szállítják. Itt a Weiss Elek-féle ház pincéjének egyik odújába lökik, ahol alig bír felegyenesedve állni és egy-két lépést tenni, annyira szűk és alacsony az elkerített hely.

Élete a legnagyobb bizonytalanságban forog. Naponta egyszer adnak neki valami hideg levest enni, a legkíméletlenebb szitkozódó szavak kíséretében. A gyalázkodások özönét kénytelen elszenvedni s ebben a leghangosabb Pervanger Mihály városparancsnok, aki a házba jövet így kiabál: ,,Él még ez a disznó? Még mindig nem kötöttétek fel?" Az alpári gúnynak és megszégyenítésnek kitett szerzetes ezt szeretné a legjobban, legalább megszabadulna embertelen hóhéraitól. Május 2-án délben kísérik át az ügyészség fogházába, hogy ítélkezzenek felette. Rendtársai közt nagy a riadalom, hogy mi történt vele? Apátja, Békefi Remig nem is marad nyugton, hanem mihelyst tudomására jutott a szomorú eset, Zircről bekocsizik Veszprémbe, hogy meglátogassa szerzetes fiát és közbenjárjon érte. Amikor kiszállt fogatából, a terroristák lefoglalják azt maguknak s arra a kérésére, hogy legalább a lovakra vigyázzanak, félvállról így felelnek az ősz főpapnak: ,,A fejére vigyázzon maga, ne a lovaira!"

A forradalmi törvényszék megkezdi Czapáry ügyének tárgyalását, de a legártóbb szándékkal sem lehetett vádat emelni ellene, s ennek hiányában visszaengedi Tósokberéndre. Czapáry nem volt az egyetlen pap és szerzetes, akit ily durva bánásmódban részesítettek. Sokan voltak még, akik mint túszok és vádlottak sínylődtek a különböző városok kommunista fogdáiban. A vallatás és kínoztatás többeknek az idegrendszerét annyira felőrölte, hogy többé már nem tudtak munkába állni."

A rabbinak paroláztak, a papot felakasztották... Hát igen, kinek mi jutott. Hiába, érdemes olvasni a zsidó sajtóorgánumokat, pláne a megsárgultakat, időnként nagyon beszédesek ugyanis.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=91099
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: sajtóorgánumokat, százharminchárom, részvénytársaság, összeszennyezett, legkíméletlenebb, városparancsnok, egyháztörténész, idegrendszerét, megsárgultakat, vigasztalhatta, megpillantotta, felakasztották, felegyenesedve, szalmazsákjára, odafigyelnünk, részesítettek, gyalázkodások, megszabadulna, könnyebbséget, foglalkozzunk, kálváriájáról, hajmeresztőek, tósokberéndre, szálláshelyét, vallatásokat, leghangosabb, kínzókamrává, krónikájából, magyarságunk, küldetésében, sajtóorgánum, fogolytársak, ítélkezzenek, repceolajjal, meglátogassa, közbenjárjon, vörösterror áldozatai, zsidó családokban, elmúlt században, mellékelt lapkivágás, vele történtekkel, százharminchárom napos, saját visszaemlékezései, öreg plébános, 9-es számú, terroristák állandóan, alagsor valóságos, fogoly eszét, kommunista terroristák, jellegzetes példa, hitközségi alakuló, iskolai hitoktatás, Tompó László, Magyar Menedék, Hirschler Ignác, Munkácsi Bernát, Ostern Salamon Pál, Meszlényi Antal, Csincsák János, Hornyik Károly, Kósa József, Kucsera Ferenc, Nagy Jenő, Sarlós János, Szemelliker Antal, Trubinyi János, Vajay László, Vermes Gyula, Wohlmuth Ferenc, Például Foltin János, Szurmay Sándor, Gulácsy István, Czapáry László, Titkos Vera, Weiss Elek-féle, Pervanger Mihály, Békefi Remig,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ne kapaszkodj magasabbra,  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png virág  Png fotel  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Alázat  Facebookon kaptam  Elköszönt  Hiányzik  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Elköszönt  Próbálj meg ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Rátalálsz  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Örülök, hogy látlak!  Radikális szeretet  Tanuld meg ezt a versemet  képre írva  Még csak most kezdődik a nap  Png ház  George Byron - Ahogy itt jár -...  Makszim Gorkij gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Png rózsa csokor  Akarat  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Még csak most kezdődik a nap  Fekete István - Akác  Png nő  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  George Gordon Lord Byron: Inez...  Az engedelmesség miért nem vál...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyi telefonál  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png férfi  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alázat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Gonosz démon-álarc  Fehér virág  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Gonosz démon-álarc  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig jusson idő nevetni  Mindig jusson idő nevetni  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
vörösterror áldozatai, zsidó családokban, elmúlt században, mellékelt lapkivágás, vele történtekkel, százharminchárom napos, saját visszaemlékezései, öreg plébános, 9-es számú, terroristák állandóan, alagsor valóságos, fogoly eszét, kommunista terroristák, jellegzetes példa, hitközségi alakuló, iskolai hitoktatás, érte küldött, legaljasabb szitkok, elkerített hely, legnagyobb bizonytalanságban, legkíméletlenebb szitkozódó, gyalázkodások özönét, leghangosabb Pervanger, házba jövet, alpári gúnynak, ügyészség fogházába, szomorú eset, terroristák lefoglalják, lovakra vigyázzanak, fejére vigyázzon, forradalmi törvényszék, legártóbb szándékkal, különböző városok, idegrendszerét annyira, rabbinak paroláztak, papot felakasztották, zsidó sajtóorgánumokat, sajtóorgánumokat, százharminchárom, részvénytársaság, összeszennyezett, legkíméletlenebb, városparancsnok, egyháztörténész, idegrendszerét, megsárgultakat, vigasztalhatta, megpillantotta, felakasztották, felegyenesedve, szalmazsákjára, odafigyelnünk, részesítettek, gyalázkodások, megszabadulna, könnyebbséget, foglalkozzunk, kálváriájáról, hajmeresztőek, tósokberéndre, szálláshelyét, vallatásokat, leghangosabb, kínzókamrává, krónikájából, magyarságunk, küldetésében, sajtóorgánum, fogolytársak, ítélkezzenek, repceolajjal, meglátogassa, közbenjárjon, történtekkel, gyűjtőfogház, tósokberéndi, siralomházzá, biztosítását, visszaengedi, reverendáját, egyetlenegy, vörösterror, családokban, legaljasabb, magyarokkal, elszenvedni, vigyázzanak, lefoglalják, söpörgettek, betegségére, terroristák, súroltattak, meghagyását, lövöldöztek, bánásmódban, cisztercita, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.